"Plántálók és Palántáik" című kiállítás az Emberi Jogok Biztosának Hivatalában

h, 01/09/2017 - 16:13 -- bhimrao

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalának épületében 2016. december 12-én a „Plántálók és Palántáik” című kiállítás megnyitóján közös munkánk gyümölcseit csodálhatták meg a jelen lévők, illetve arra is mód nyílt, hogy személyesen is találkozzanak az ország legelmaradottabb térségeiben ember feletti, áldozatos munkát végző mentor művészeinkkel, illetve egy-egy saját alkotásukkal is. Az esemény színvonalát emelte a norvég nagykövetség képviseletében Olav Berstad norvég nagykövet úr, és Benedek István a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese. Beszédet mondott továbbá Dr. Szalayné Dr. Sándor Erzsébet a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes asszony.
A kiváló roma művészek és tanítványaik mellett a résztvevők találkozhattak Szentandrássy István Kossuth-díjas festővel, a kortárs roma művészet legendás alakjával is.
A kiállítást Szuhay Péter a Néprajzi Múzeum főmuzeológusa mutatatta be, és amely nem jött volna létre a KuglerArt Szalon Gallery and Shop támogatása nélkül, idén 2016. december 23-áig, jövőre pedig 2017. január 2. és január 31. között tekinthető meg az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, a Korczak teremben.
Valamint külön köszönetet mondunk a rendezvény főtámogatójának, a Norvég Alapnak.