Kállai András

Képzőművészként és apaként is azt vallom, hogy a művészeti tevékenység oldja a gyermek szorongásait, erősíti kíváncsiságát, építi önbizalmát, kitartását és koncentrációs képességét.

A képzőművészet képes megteremteni azt a szorongásmentes környezetet, amelyben egészséges irányban tud fejlődni a gyermek, és amelyben képes önfeledten elmélyülni munkájában.

Hiszem és meggyőződésem, hogy a kreatív művészet a legkiválóbb eszköze lehet az olyan képességek fejlesztésének, mint a divergens gondolkodás, amely fenntartja a tanuló többirányú érdeklődését, továbbá nagyban fejleszti a szociális készségeket és az érzelmi intelligenciát.

Interaktív képzőművészeti foglalkozásaim során magamra, mint az alkotó folyamatot elindító, azt óvatosan terelő, facilitátorként tekintek. Egyéni kreatív módszereket használok, szeretek improvizálni; gyakran felhasználom a modern képzőművészetre jellemző technikákat és stílusokat.

Az elmúlt több mint tíz év során számos iskolában, táborban és programban tartottam különböző célú és jellegű képzőművészeti foglalkozásokat kis és nagy létszámú gyermekcsoportok számára.